29 листопада на базі КЗ «ХЗОШ №136 ім. П.Д.Говоруненка» відбувся семінар на тему «Розвиток пізнавальної активності молодших школярів шляхом використання в процесі навчання сучасних методів та технологій» для вчителів 3-х класів загальноосвітніх закладів Ле

У програмі семінару розглядалась проблема впровадження сучасних педагогічних технологій з урахуванням пізнавальних можливостей і потреб учнів початкових класів в загальноосвітній школі в умовах переходу до нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Вчителям було запропоновано дати порівняльну характеристику ключових аспектів нового та попереднього Державних стандартів початкової загальної освіти. Також у ході цієї роботи було висвітлено питання використання діяльнісного підходу в роботі з молодшими школярами.

/Files/images/novini/Фото_2.JPG

Керівник шкільного об’єднання вчителів початкових класів Нещеретна І.І. познайомила учасників семінару з системою роботи ШМО щодо впровадження технології проблемного навчання як засобу розвитку пізнавальної активності молодших школярів.

/Files/images/novini/Фото 3 .JPG

Практичне застосування елементів цієї технології було представлено на відкритому уроці з російської мови у 3-А класі (вчитель Недядько Н.І.).

Створення розвиваючого середовища засобами системно-діяльнісного метода було продемонстровано на відкритому уроці математики в 3-Б класі на тему: «Порядок дій у виразах. Ділення на 5 з остачею та без остачі» (вчитель Хероїм Л.В.).

/Files/images/novini/Фото 4.JPG

Найцікавішими, за результатами вихідного тестування учасників семінару, були визнані практикуми для вчителів «Методична естафета», де педагоги розглянули методи та засоби корекційно-розвивальних технологій (підготували молоді спеціалісти Льоткіна А.Р. та Карась А.Г.), та «Критичне мислення через читання та письмо як засіб формування ключових компетентностей учнів початкової школи через призму психологічної служби навчального закладу» (підготувала практичний психолог Піпа О.А.).

/Files/images/novini/Фото_7.JPG/Files/images/novini/Фото _6.JPG

/Files/images/novini/Фото_5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 233