День цивільного захисту.

13 квітня 2023 року у Холодногірському районі на базі Харківського ліцею №13 пройшов День цивільного захисту. На захід були запрошені керівники закладів освіти району, їх заступники, вчителі предмета «Захист України», старший інспектор відділу захисту населення міських районів управління цивільного захисту Департаменту по взаємодії з правоохоронними органами та цивільного захисту Харківської міської ради О.С.Панич.

Для учнів проведені інтерактивні заняття «З чого починається безпека», «Природні стихійні явища», тренінги «Думати швидко, діяти чітко», онлайн-лекції «Кібербезпека, або як вберегтись від мережевих шахраїв», «Допомога і самодопомога при різних ушкоджень у разі надзвичайних ситуацій», майстер-класи «Вічна свічка» або як залишитись зі світлом у блекаут», бесіди «Правила поведінки під час війни», «Мінна безпека», конференція «Безпека, як потреба людини», години спілкування «Безпека у надзвичайних ситуаціях», інформаційний квест з цифровими технологіями «Це може врятувати життя», вікторини «Поведінка з вибухонебезпечними предметами», «Хімічна атака: як реагувати, щоб вижити», «Наша безпека в наших руках», заняття з психологом. Фахівцями районного управління ГУ ДСНС України в Харківській області були проведені з учнями бесіди «Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти».

Для керівників закладів освіти району представниками Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України з метою обізнаності щодо ризиків пов’язаних з вибухонебезпечними предметами та збереженням життя і здоров’я проведено навчання щодо мінної безпеки.

Психологічна служба закладу освіти підготувала тренінг щодо надання першої психологічної допомоги та стабілізації психоемоційного стану.

В сьогоднішніх реаліях вкрай важливо свідомо ставитись до свого життя та здоров’я, оволодівати життєвими навичками безпечної поведінки, вміти діяти врізних ситуаціях, приймати правильні рішення при виникненні різних обставин. Знання правил безпеки допоможе уникнути загрози і врятувати життя.

Протягом квітня у всіх закладах освіти Холодногірського району пройдуть Дні цивільного захисту, які будуть корисні для всіх учасників освітнього процесу.

/Files/images/1304202333.jpeg /Files/images/130420233333.jpeg /Files/images/150420233333.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 69