Міжнародний день боротьби з торгівлею людьми.

Шановні батьки, педагоги, учні!

Сьогодні багато українських громадян отримують пропозиції працювати або навчатись за кордоном. На жаль, не завжди такі пропозиції закінчуються на користь наших співвітчизниць/співвітчизників – людей продають як товар. Виїжджаючи за кордон, ви повинні пам’ятати правила особистої безпеки, які мінімізують ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, експлуатації та насильства:

Я нікому не довіряю свій паспорт та інші документи, які посвідчують мою особу.
Будь-який документ, який я підписую (трудовий договір, угода з навчальним закладом), складений зрозумілою мені мовою та містить інформацію про умови (оплата, вихідні дні, понаднормова робота, медичне страхування), місце та час моєї майбутньої праці чи навчання.
Я залишаю вдома детальну інформацію про місце перебування за кордоном з адресою та контактами, копію свого паспорту та контракту, своє фото та контакти людей, до яких я їду.
Я знаю номери телефонів Посольства чи Консульства України в країні, до якої їду, і звернуся до них у разі скрутної ситуації.
Я поцікавлюсь наявністю і контактами неурядових організацій та служб, які надають допомогу постраждалим особам у країні, куди я збираюсь їхати.
Я проконтролюю термін візи, за якою перебуватиму за кордоном.
Я вивчу декілька слів чи виразів іноземною мовою тієї країни, в яку збираюсь.

Пам’ятайте, перш, ніж прийняти рішення про подорож або потрапивши у кризову ситуацію, телефонуйте на Національну «гарячу» лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації 0 800 500 335 (зі стаціонарних) чи 116 123 (з мобільних).

За матеріалами Центр "Ла Страда-Україна"

Кiлькiсть переглядiв: 129