День народження оновленого зоопарку!

Перший в Україні. Один з найстаріших у світі, заснований у 1895 року. А завдяки повній реконструкції - перший в країні зоопарк європейського зразку та один з кращих в Європі. Все це наш улюблений Харківський зоопарк, який є повноправним членом Євразійської та асоційованим членом Європейської асоціацій зоопарків і акваріумів.

Харківський зоопарк своєю появою завдячую відомому громадському діячеві В. Каразіну. Саме він почав відновлення території, на якій сьогодні знаходиться зоопарк, за його ініціативи й почалося колекціонування та охорона тварин. За історію життя до розвитку зоопарку приклало рук немало відомих людей Харкова. Вагомий внесок у розвиток зоопарку у 90-х роках 19 століття зробив і Олександр Брандт, за його ініціативи у місті було створено «акварій». Так і почався відлік життя Харківського зоопарку. Спочатку колекція складалася з дрібних хижаків, дрібних птахів і свійських тварин. У 1900 р. із Асканії-Нової до Харкова прибула перша партія ссавців і птахів.
Свої двері оновлений Харківський зоопарк відкрив для харків’ян та гостей міста 23 серпня 2021 року на День міста.
Для зручності в оновленому зоопарку територія поділена на секції : “ Тропа тигра”, “ Королівство слонів”, “Планета мавп”, “Далекий Схід”. Життя тварин в зоопарку максимально наближене до природних умов існування, тому всі відвідувачі кожного разу відкривають для себе щось нове.
Звичайно, що описати все – неможливо та й непотрібно, адже все це треба бачити! А дивитися у Харківському зоопарку є на що, нажаль зараз зоопарк тимчасово не приймає гостей, тому вихованці Холодногірського району діляться своїми світлинами, щоб нагадати нам яке прекрасне та унікальне місце знаходиться в самому серці нашого Харкова. Ми віримо що зовсім скоро зоопарк знову відкриє свої двері для всіх бажаючих та ще не один раз здивує нас своєю красою.

/Files/images/novini_dnz/298066305_373520254933284_7966615354130778361_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 44