Фестивальна весна - 2015

За ініціативою лідерів Харківської міської організації учнівського самоврядування та за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради в місті стартував щорічний проект «Фестивальна весна». У проекті беруть участь шкільні дитячо-юнацькі організації районів міста, які підтримали акцію «Стрічки миру».

У рамках «Фестивальної весни» заплановані творчі конкурси учнівських робіт «Родовід моєї сім’ї» (номінації «Герої живуть серед нас», «Ордени та медалі моєї родини»); огляд шкільних музеїв; фестивалі дитячих екранних робіт та шкільних ЗМІ; конкурс проектів «Харків - місто перспектив» (номінації «Харків - місто небайдужих дітей», «Відкриваємо Харків для Європи», «Харків - територія громадських ініціатив»); конкурс бізнес-проектів «Якби мером був я», волонтерські акції «Ветеран живе поруч», «Голуб миру», «Оберіг солдату», «Лист ветерану», «Свічка пам’яті», «Добро починається з тебе» та інші.

У 2015 році заходи «Фестивальної весни» присвячені 70-річччю святкування перемоги над нацизмом у Європі та 70-річчю закінчення Другої світової війни і проходять під гаслом «Діти Харкова - за мир!».

У рамках «Фестивальної весни - 2015» в загальноосвітніх навчальних закладах Ленінського району з 20 по 23 квітня пройшов фестиваль-огляд «Діти Харкова - за мир!», де шкільні організації учнівського самоврядування представили систему діяльності з питань національно-патріотичного виховання.

Фестиваль-огляд проходив за трьома напрямами:

- «Моя Батьківщина-Україна» - презентація роботи з національного та сімейного виховання, збереження українських національних традицій;

- «Герої нашого часу» - підтримка зв’язку з воїнами-інтернаціоналістами та ліквідаторами аварії на ЧАЕС, підтримка учасників АТО, волонтерський рух;

- «Подвигу немає забуття» - система роботи з увічнення подвигу українського народу, його видатний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, турбота про ветеранів.

Кожний загальноосвітній навчальний заклад представив результати роботи у вигляді організації виставок досягнень за вибраним напрямом, надав електронні презентації, відеоролики, слайд-шоу, доповіді, творчі проекти, літературно-музичні композиції.

Всього в Ленінському районі у фестивальних заходах взяли участь понад 3000 учнів, батьків, представників громадських організацій.

/Files/images/2015/aprel/DSC_7866.JPG

/Files/images/2015/aprel/DSC_7898.JPG

/Files/images/2015/aprel/DSC_7964.JPG

/Files/images/2015/aprel/DSC_7988.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 109